sötpotatissallad!

i veckan testade jag göra sötpotatissallad och det blev riktigt gott!
så här fixar man ihop denna lättagjorda och goda rätt:

du behöver: 
→ några sötpotatisar (jag använde tre stycken)
→ en näve färsk basilika
→ en deciliter pumpakärnor
→ ruccola (jag använde en påse på ca 80 gram)
→ vitlök
→ olivolja
→ citron
→ lönnsirap
→ salt 
→ peppar
 
gör så här:
skölj och skala sötpotatisen. skär den i bitar och lägg på en ungsplåt med bakplåspapper. ha på olivolja, salt och peppar, se till att alla sötpotatisar får olja på sig! ha in ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter, ta ut när de är mjuka och fått färg. låt svalna.
→ gör en dressing med några matskedar olivolja, citron (gärna både skalet och saften), en liten skvätt lönnsirap, pressad vitlök och salt efter smak, rör ihop allt!
→ blanda basilikan, ruccola, pumpakärnor och sötpotatisen. ha lite av dressingen och smaka av. när du är nöjd med smaken, servera! 
 
jag gillar att den innehåller produkter som är lätta att hitta ekologiska varianter av som inte kostar så mycket. har dock inte sett några ekologiska pumpakärnor, men tar gärna emot tips!
 

 
livet., recept., äta. | basilika, dressing, ekologisk, god, pumpakärnor, recept, ruccola, sötpotatis, sötpotatissallad | |
Upp