veckomatsedel #3

under sommaren har det här med veckomatsedel och veckohandling inte riktigt funkat men de senaste veckorna har jag längtat efter struktur och planering av vardagen. så det blev helt enkelt att ta tag i det här med veckomatsedel igen!
 
måndag: potatis- och löksoppa med nybakat bröd.
tisdag: köttkorv och rotmos/kötbullar och pulvermos.
onsdag: torskpaket med kokt potatis.
torsdag: rester/matlåda.
fredag: hamburgare med bröd och pommes.
lördag: hemmagjord pizza.
söndag: köttfärsbiffar med potatis och champinjonsås.
 
 
måndagen bjöd på en ny maträtt här hemma. min vän erika bjöd på denna goda soppa för några veckor sedan och jag har sedan dess viljat testa den själv! den blev inte riktigt lika god som den erika bjöd på men ändå väldigt god. till soppan åt vi nybakat fröbröd som vi testa genom testagram, brödet var väldigt enkelt att göra och stort plus till att förpackningen innehöll en bakform men själva brödet var väl inte mer än okej.
 
  
på tisdag blev det att vi åt olika  på grund av att vi behövde äta upp sådant som fanns i kylskåpet eftersom vi vill försöka slänga mindre mat. men även att det var något som gick snabbt att göra. jag åt själv kötbullar, vilket är något som vi ofta äter vid tidsbrist och inspirationen tryter. jag är absolut för att man ska äta mat från grunden men ibland kan det vara gott att bara äta något färdigt producerat som köttbullar och pulvermos!
 
under onsdagen  hade vi gottt om tid att göra mat tillsammans och då blev det att vi passa på att göra torskpaket. en rätt som egentligen är lätt att göra men som vi drar oss lite för att göra här hemma. denna gång så blev det torskpaket med broccoli, ärtor, paprika, lök och wokgrönsaker. finns även andra goda varianter man kan göra!
 
på torsdag blev det en hel del rester. inga direkt fotovänliga. låt oss gå vidare till fredagen.
 
fredagen var händelserik och mellan träning och vi skulle iväg på kvällen fick det bli att kasta ihop en hamburgare med tillbehör här hemma. riktigt fredagsmat!
 

på lördagen käkade vi en av mina favoritmarätter, hemma gjord pizza. så enkelt att göra och så himla gott. jag gör alltid en pizza med champinjoner, skinka och ananas, supergott!
 
vi gör alltid degen från grunden. jag vet att det finns färdig deg att köpa i affären, men har aldrig provat den, någon som testat?
 
slängde på lite färsk grönpaprika när pizzan var färdiggräddad, riktigt gott! 
 
söndagar brukar vara den dagen vi har mest tid åt att laga middag tillsammans och därför brukar det bli maträtter som tar lite längre tid. denan gång gjorde vi en köttfärbiffar med potatis och champinjonsås, allt från grunden. så himla gott och enkelt att göra!
 
 
 
livet., veckomatsedel., äta. | |
Upp